Overig

Mobiliteit is veel meer dan een sluitende rittenregistratie

732

Er is veel veranderd sinds de opkomst van telematica technologie. Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen, maar ruim tien jaar geleden zaten er nog antennes op GPS apparaten.

Het verzamelen van data had toentertijd veel beperkingen. Simpelweg omdat de IT infrastructuur van destijds niet te vergelijken is met die van nu.

Dankzij Cloud Computing is fleetmanagement Big Data geworden

Murat Ercan, Sales Supervisor van Ctrack Benelux vertelt: “De Ctrack telematica oplossingen zijn in staat om een enorme hoeveelheid data te verzamelen, verbinden en analyseren. Denk bijvoorbeeld aan brandstofverbruik, bestuurdersidentificatie, rijgedrag en tankpasintegratie.”

Tel daar software ontwikkelingen als Application Programming Interfaces (API’s) bij op en het wordt duidelijk dat we nog maar aan het begin staan van wat er met telematica mogelijk is. Grootschalige integratie met (bestaande) bedrijfssystemen is de volgende stap.

De mate waarin dat op dit moment gebeurt, is slechts het prille begin. Murat: “Zowel MKB’ers als het grootbedrijf zijn enorm gemotiveerd om doelmatiger te werken. En dat gaat verder dan een koppeling maken met het facturatie programma.

Sluitende uren- en kilometerregistraties blijven ontegenzeggelijk belangrijk. Maar fleetmanagement is al langere tijd veel meer dan dat. Wij verwachten dat steeds meer klanten ervoor zullen kiezen om Ctrack software te verbinden en integreren met o.a. hun planning, CRM pakket en boekhoudprogramma.”

Mobiliteitskwesties die op de korte en middellange termijn urgenter zijn

Murat is echter ook realistisch: “Voor de meeste MKB’ers zijn veel van die nieuwe Big Data ontwikkelingen nog toekomstmuziek. Concrete zaken zoals een sluitende rittenregistratie en het terugdringen van mobiliteitskosten, krijgen meer aandacht. En dat is heel logisch.

Zo is het beheersen van brandstofkosten nog steeds een enorme operationele uitdaging voor wagenparkbeheerders. De eenvoudigste manier om deze kosten te verlagen, is het aantal gereden kilometers verminderen.

Het traceren van voertuigen helpt bij het opstellen van betere routes en het efficiënt toekennen van werkzaamheden met behulp van connected navigatie. De bijbehorende voordelen zijn legio, zoals: een strakke planning, verbeterde medewerkersproductiviteit, lagere onderhouds- en brandstofkosten en minder milieu impact.”

Mobiliteit is inderdaad veel meer dan een sluitende rittenregistratie

Murat Ercan weet wat dit betekent voor klanten: “Als u Ctrack software gebruikt, werkt uw buitendienst echt een stuk efficiënter én effectiever. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan oplossingen waarmee u het rijgedrag van bestuurders kunt monitoren. Zo wordt met behulp van Cdrive van Ctrack rijgedrag verbeterd, waardoor het aantal schades vermindert. Daarnaast draagt Cdrive ook bij aan het verminderen van brandstof- en onderhoudskosten. Ondertussen daalt de CO2 uitstoot aanzienlijk. Goed voor de mobiliteitskosten én uw bedrijfsimago!”

De markt is en blijft volop in beweging

“Dat is terug te zien binnen Ctrack, onze werkwijze en innovaties. Wij zitten bovenop allerlei nieuwe ontwikkelingen en technologieën, terwijl we tegelijkertijd scherp blijven op wat bedrijven nú nodig hebben. Onze klanten profiteren van deze combinatie,” aldus Murat. “En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om draait en waar we het voor doen. Onze klanten.”